ELEKTİRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ

05.12.2023 50

ELEKTRİK- ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

Elektrik Elektronik Teknolojisinde; elektriği üretme, işletme, dağıtma ve onu en iyi    şekilde emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırılır. Bu bölümü seçecek öğrencilerin iyi derecede matematik, fizik ve kimya bilmesi gerekir.

Kültür derslerinin yanında elektrik tesisatçılığı, pano monitörlüğü, elektrik ve elektronik kumanda devreleri ve dijital elektronik ile ilgili uygulamalar yaptırılır. Bölümümüzün 1 tane atölyesi bulunmaktadır. Bunlar her türlü haberleşme, bildirim, aydınlatma ve priz tesisatlarının uygulamalarını yaptırdığımız tesisat atölyesi, otomatik kumanda ve motor kontrol devrelerini öğrettiğimiz otomatik kumanda atölyesi ve elektronik devre uygulamaları yaptırdığımız, teorik konuları anlattığımız elektronik atölyesidir.

Okulumuzun en tercih edilen bölümü olduğumuz için en iyi öğrenciler genelde bölümümüzü seçmektedir. Öğrencilerimiz tek dalımız olan pano monitörlüğü dalında eğitim görmektedirler. Dal mezunlarının gördükleri meslek derslerinde öğrendikleri bilgiler Türkiye’nin her yerinde iş bulmaları ve çalışmalarını sağlayabilecek konulardır.

Alanımızda pano monitörlüğü dalının yanında ev aletleri teknik servis dalı da bulunmaktadır. Endüstri meslek lisesi Elektrik bölümünden mezun olanlara Endüstri Meslek Lisesi diplomasından başka, üçüncü sınıf yetkili elektrik teknisyeni belgesi de verilmektedir.

İSTİHDAM ALANLARI

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Elektrik tesisatçılarında,

2. Elektrik pano kurulum atölyelerinde.

3. Elektrikli ev aletleri teknik servislerinde,

4. Güvenlik sistemleri teknik servislerinde,

5. Endüstriyel fabrika ve atölyelerde,

6. Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında,

7. Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanından mezun bir öğrenci;

Mekatronik 2

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi 2

İş Sağlığı ve Güvenliği 2

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği 2 bölümlerine gidebilir.